ΝΕΟ

arthro-parembasi-na-fugoun-oi-agrammatoi

Άρθρο παρέμβαση: Πώς ο Μιχάλης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του

2019-02-20 22:11:23

Δηλαδή ένα δάνειο 90 χιλιάρικα στεγαστικό και 20 χιλιάρικα κάρτες έφτασαν στα 130 χιλιάρικα όχι γιατί δεν πλήρωσε τίποτα έξι χρόνια αλλά γιατί εν μέσω ύφεσης 25% της οικονομίας και φορολογικής λαίλαπας όσα τους λείπανε των κρατικοδίαιτων, και μηδενισμό του αφορολόγητου για τους ελευθερους επαγγελματίες και έκτακτες εισφορές και φορους αλληλεγγύης και capital controls κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, έμεινε τρεις μήνες πίσω δηλαδή τρεις από τις 72 δόσεις ή όσες ήτανε. 

Δεν ξέρω πόσα πληρώνει για το χρήμα αυτό η τράπεζα ή αν το πήρε τζάμπα από το ΤΧΣ, ή αν πάει να πάρει όσα μπορεί από αυτούς που ακόμα προσπαθούν να παραμείνουν τίμιοι για να καλύψει τις χασούρες από τους υπόλοιπους, ή τελικά αν όλο αυτό είναι μια καλοστημένη απάτη να χάσει το σπίτι του ο Μιχάλης. 

Ξέρω όμως ότι ένας καθ’ όλα επιτυχημένος επαγγελματίας με συγκριτικά τεράστιο εισόδημα που το μεγαλύτερο μέρος του το παίρνει το κράτος για να πληρώνει Καρανίκες και Πολάκηδες και πόσους άλλους αργόμισθους με απειλή οικονομικού αφανισμού του κάθε Μιχάλη, ο οποίος έχει και δυο παιδιά σε ηλικία να σπουδάσουν, και να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν είναι δημοκρατική πολιτεία. Δεν είναι κράτος δικαίου. 

Και κυρίως δεν αφήνει περιθώριο ελπίδας σε κανέναν. 

Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει τρεις βδομάδες χωρίς φαΐ, τρεις μέρες χωρίς νερό και τρία λεπτά χωρίς αέρα. 

Χωρίς ελπίδα όμως δεν ζει ούτε ένα δευτερόλεπτο. 

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Facebook: https://www.facebook.com/a.veroutis, στο twitter: @Agissilaos ή στείλτε μήνυμα στο [email protected] 

https://www.mononews.gr/latest/arthro-paremvasi-pos-o-michalis-kindinevi-na-chasi-to-spiti-tou